czwartek, 6 kwietnia 2017

Gulasz z łososiowymi kabanosami

Polecamy nie tylko w piątki, choć nie wiedzieć czemu tak wszyscy upierają się, że w piątki "mięsa" nie jada się...a ryba, to też mięso przecież :/








Składniki

1 duża marchew
3 kiszone ogórki
1 cebula
2 łyżki oleju
500 ml passaty pomidorowej
250 g kabanosów z łososia
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Marchew ścieramy na tarce do jarzyn. Razem z pokrojonymi w kostkę ogórkami, posiekaną cebulą podsmażamy chwilę na gorącym tłuszczu. Następnie zalewamy passatą pomidorową, dodajemy pokrojone w 2 cm kawałki kabanosy, dusimy 15 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz