poniedziałek, 12 grudnia 2016

Dynia duszona z kaszą jaglaną

Ciekawe kiedy Agnieszka przestanie zadziwiać mnie ilością pomysłów na przepisy dyni? W połowie lutego... ?😉 Arsenał dyń jest, więc są możliwości do eksperymentowania. 😆

Składniki:
  • 1 kg dyni ( już obranej)
  • 0,2 kg kaszy jaglanej
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryka chili
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:
Kaszę ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, bierzemy trochę tłuszczu i dusimy ją na patelni. Gdy cebula jest prawie miękka dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, papryczkę chili i dalej dusimy. Na 10 minut przed końcem duszenia dodajemy przeciśnięty czosnek i doprawiamy do smaku. Kaszę wykładamy na talerze, a na nią uduszoną dynię i posypujemy natką pietruszki.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz