wtorek, 21 marca 2017

Ryż z jabłkiem i cynamonem

Przepis na ryż z jabłkiem i cynamonem

 
     Kto pamięta to danie z dzieciństwa? 😄Bardzo popularna potrawa lat 80. 70. ... Tak można by było odliczać do tyłu, aż zapadło by się w stan hipnozy, dokonało regresingu i przypomniało smak... 
     Można się hipnotyzować, a jak komuś nie wyjdzie😆, to proponuję zamiast regresingu, relokację do kuchni... Zrobić wszystko według przepisu i poczuć smak. 😋




Link do filmu z przepisem:
  



Składniki:
  • 150g ryżu
  • 1 kg jabłek słodkich (może być więcej)
  • 2 łyżki skórki pomarańczowej lub rodzynek
  • ok. 3 łyżek masła
  • 4 łyżki śmietany
  • cynamon
Przygotowanie:
 
    Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. 
    Jabłka obrać i zetrzeć na tarce (szybciej nam się usmażą). Włożyć do garnka, postawić na kuchni i na wolnym ogniu zacząć smażyć (często mieszając aby nam się nie przypaliły). 
    Pod koniec smażenia dodać skórkę pomarańczową lub rodzynki i jeszcze chwilę trzymać na ogniu, i zestawić. 
    Ugotowany ryż rozłożyć na talerze, polać roztopionym masłem, na nim położyć usmażone ciepłe jabłka (dowolna ilość), posypać cynamonem i polać śmietaną.

Smacznego :)
 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz