poniedziałek, 13 października 2014

Klopsiki z warzywami w sosie pomidorowym

Moja propozycja na mięsny obiad idealny do ryżu bądź makaronu...




składniki: 4 porcje

500 gram mięsa mielonego
5 liści kapusty
1 średnia marchewka
ziarna słonecznika jako panierka
500 ml. przecieru pomidorowego 
przyprawy: bazylia, oregano, chilli, czosnek, papryka slodka



Kapustę bardzo drobno siekamy, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach












Do poszatkowanych warzyw dodajemy mięso mielone wszystko dokładnie dodajemy, przyprawiamy startym czosnkiem i posiekana papryczką chilli.

Formujemy niewielkie kulki.






Następnie obtaczamy klopsy w słoneczniku













Na patelni  z grubym dnem przecier pomidorowy mieszamy z przyprawami układamy klopsy i pod przykryciem dusimy około 20 min na średnim ogniu...























1 komentarze :

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena