Chyba każdy ma czasem chwilę, że najdzie go ochota na słodką przekąskę. A gdy sama czekolada czy owoce nas nie zadowolą to można upiec ekspresowe ciasteczka :) Przygotowanie to jakieś 2-3 minuty aby wymieszać składniki, do tego 13-15 minut pieczenia i gotowe.
Nie podam Wam składników w proporcjach co do grama, ponieważ takie ciacha robię zawsze „na oko”. One po prostu nie mają prawa się nie udać. To które wybierzesz? :)
Ciastka owsiane z żurawiną, orzechami i czekoladą
- szklanka platków owsianych bezglutenowych
- 3-4 łyżki zmielonych orzechów włoskich
- 3-4 łyżki suszonej żurawiny
- 2-3 kostki posiekanej czekolady (użyłam kokosowej)
- łyżka miodu (użyłam cynamonowego)
- 2 jajka
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Składniki mieszamy w misce, najlepiej za pomocą widelca.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce ciasta.
Pieczemy około 13-15 minut.
Gotowe odstawiamy do ostudzenia na kratce.
Smacznego :)
Ciastka owsiane z bananem i masłem orzechowym
- szklanka platków owsianych bezglutenowych
- rozgnieciony na papkę dojrzały banan
- spora łyżka masła orzechowego
- 3-4 kostki posiekanej czekolady (użyłam kokosowej)
- jajko
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Składniki mieszamy w misce, najlepiej za pomocą widelca.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce ciasta.
Pieczemy około 13-15 minut.
Gotowe odstawiamy do ostudzenia na kratce.
Smacznego :)
Brak komentarzy