środa, 15 marca 2017

Jajka faszerowane łososiem

Lekka przymiarka do zbliżających się świąt.
Jajka z łososiem, rzeżuchą i rungią.
Smak podkręca sos czosnkowy i odrobina majonezu.
Smaczna i szybka propozycja na świąteczne ale nie tylko śniadanie.

5 jajek ugotowanych na twardo

1 puszka łososia w sosie własnym
2 łyżki posiekanej rungii
1 garść rzeżuchy
1 saszetka majonezu dekoracyjnego ( 10 g ) Fanex
1 sos czosnkowy ( 25 g ) Fanex
sól do smaku
pieprz do smaku

Ugotowane jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć żółtka.
Łososia odsączyć z zalewy na sitku.
Do miseczki wrzucić żółtka, dodać łososia i resztę składników i wszystko połączyć w pastę.
Tak przygotowanym nadzieniem napełnić białka i ułożyć gotowe jajka na talerzu.
Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.