Omlet ze szpinakiem i awokado

omlet-ze-szpinakiem-i-awokado

Składniki:

4 jajka
100 szpinaku w brykiecie Hortex
1/2 awokado
1 cebula
2 ząbki czosnku
50 g kabanosów – 1/2 paczki
sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zeszklić. Dodać szpinak i pokrojone kabanosy, posypać solą i pieprzem. Smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozpadnie.

Jajka roztrzepać z solą i pieprzem i zalać składniki na patelni. Smażyć na małym ogniu aż jajka się zetną. Awokado obrać i pokroić w kostkę, posypać wierzch omletu. Smacznego 🙂

omlet-ze-szpinakiem-i-awokado3

Mój dzień z Hortex

4 uwagi do wpisu “Omlet ze szpinakiem i awokado

Dodaj komentarz