Składniki:
4 jajka
100 szpinaku w brykiecie Hortex
1/2 awokado
1 cebula
2 ząbki czosnku
50 g kabanosów – 1/2 paczki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zeszklić. Dodać szpinak i pokrojone kabanosy, posypać solą i pieprzem. Smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozpadnie.
Jajka roztrzepać z solą i pieprzem i zalać składniki na patelni. Smażyć na małym ogniu aż jajka się zetną. Awokado obrać i pokroić w kostkę, posypać wierzch omletu. Smacznego 🙂
Ooo, szpinak, to cos dla mnie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Wygląda ciekawie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Uwielbiam omlety z najróżniejszymi dodatkami, polecam 🙂
PolubieniePolubienie