Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie.

By 3/05/2017 ,


Składniki:
  • 2 opakowania serka kremowego Apetina "Miód i musztarda" 250 g
  • 1 cebula
  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • 1,5 łyżki musztardy sarepskiej
  • 7 łyżek oliwy
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • sól
  • 300 g fasolki szparagowej




Polędwiczkę kroimy na plastry o grubości około 1,5 cm, Przekładamy do worka. Oliwę, musztardę i przyprawy dokładnie ze sobą mieszamy i przelewamy do worka z polędwicą, dokładnie mieszamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie. Naszą polędwiczkę podsmażamy z obu stron na maśle, zalewamy wodą tak aby przykryć polędwiczki. Na osobnej patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulkę i dodajemy ją do polędwiczek. Serki stopniowo przekładamy do sosu, mieszając do rozpuszczenia. Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa (około 30 minut). Podajemy z ryżem lub kaszą.


Smacznego :)

You Might Also Like

1 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)