Składniki:
1 paczka solonych paluszków Fanex (100 g)
3 łyżki masła orzechowego
50 g ziaren słonecznika
50 g żurawiny suszonej
orzechy włoskie mielone do obtoczenia
Przygotowanie:
Paluszki i słonecznik zmiksować w blenderze, dodać masło orzechowe. Zmiksować do połączenia składników. Wymieszać z żurawiną. Odstawić do lodówki na pół godziny, następnie formować kulki i obtaczać je w mielonych orzechach. Gotowe pralinki wstawić do lodówki na kilka godzin.
Bakaliowe słodkości przygotowywałam wspólnie z:
Bardzo pomysłowe 🙂 Dziękuję za wspólne pieczenie i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I ja dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Świetny patent na pogryzajkę 🙂 Dzięki za wspólne pieczenie i do następnego wkrótce!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Do kolejnego wspólnego pieczenia 🙂
PolubieniePolubienie
Interesujący przepis. Dziękuję za wspólne pieczenie.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Mojemu D. słoności bardzo posmakowały 🙂
PolubieniePolubienie
Fantastyczne ❤ Dzięki za wspólne pieczenie, pozdrawiam. 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂 Wzajemnie 🙂
PolubieniePolubienie
Ciekawa przekąska dla tych, co nie przepadają za słodkościami 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Mój D. domaga się powtórki tak mu zasmakowały 🙂
PolubieniePolubienie