Pralinki z paluszków

pralinki-z-paluszkow

Składniki:

1 paczka solonych paluszków Fanex (100 g)

3 łyżki masła orzechowego

50 g ziaren słonecznika

50 g żurawiny suszonej

orzechy włoskie mielone do obtoczenia

78

Przygotowanie:

Paluszki i słonecznik zmiksować w blenderze, dodać masło orzechowe. Zmiksować do połączenia składników. Wymieszać z żurawiną. Odstawić do lodówki na pół godziny, następnie formować kulki i obtaczać je w mielonych orzechach. Gotowe pralinki wstawić do lodówki na kilka godzin.

Bakaliowe słodkości przygotowywałam wspólnie z:

Marcepanowy kącik

Moje domowe kucharzenie

Esmeralda ze smakiem

Grunt to przepis

Katalog Smaków
pralinki-z-paluszkow-fanex

11 uwag do wpisu “Pralinki z paluszków

Dodaj komentarz