Sałatka makaronowa z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą

Magda

Dzisiaj polecamy smaczną i szybką w przygotowaniu sałatkę makaronową z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą. Przepis pochodzi z książki “Po prostu po włosku” :)

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą

Składniki na sałatkę makaronową:

– 450 g makaronu penne (u nas bezglutenowy kukurydziany)
– 185 g tuńczyka w oleju
– 200 g odsączonej kukurydzy
– 1 mała czerwona cebula
– 1 mały ogórek
– 6 łyżek majonezu
– sól
– pieprz

Składniki na 8-10 porcji.

Najpierw gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy go zimną przegotowaną wodą i studzimy.

W między czasie cebulę obieramy i drobno siekamy. Ogórka myjemy i razem ze skórką kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Do miski wrzucamy wszystko, przyprawiamy, dodajemy majonez i mieszamy. Dodajemy makaron i mieszamy. Na koniec dodajemy odsączonego tuńczyka i delikatnie mieszamy.

Smacznego :)

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *