wtorek, 28 lutego 2017

Panierka do kurczaka

Czasami takie dania są ważne w naszym życiu :P bo po prostu chcemy zjeść coś rękoma...tak po prostu się pobrudzić :P do tego frytasy, nasza ulubiona remulada od Folwark-Remulada duńska, ketchup od EkoWital <3 i to wystarczy <3










Składniki

2 szklanki mąki pszennej
2/3 łyżki soli
1/2 łyżki bazylii
2/3 łyżki oregano
1 łyżka soli czosnkowej
1 łyżka mielonego czarnego pieprzu
4 łyżki papryki wędzonej mielonej
2 łyżki suszonego czosnku
1 łyżka imbiru
3 łyżki białego pieprzu
1 łyżka mielonej gorczycy
2 łyżki cukru palmowego
1 łyżka kurkumy
3 łyżki musztardy
2 jajka
mąka do obtoczenia
bułka tarta
olej do głębokiego smażenia

 

 

Przygotowanie

 
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy.

Kawałki kurczaka typu: skrzydełka, udka lub pałki obgotowujemy w osolonym wrzątku.

Kurczaka obtaczamy w mące, następnie w cieście i bułce tartej.

Smażymy na rumiano, na głębokim tłuszczu.

1 komentarz: