środa, 15 lutego 2017

Makaron ze szpinakiem i białym twarogiem


Składniki:
250g makaronu cellentani
garść świeżego szpinaku
3 ząbki czosnku
1/2 kostki chudego twarogu
10g żółtego sera
1 łyżka oleju
1 łyżka mąki
3 łyżki kwaśnej śmietany
250ml wody
przyprawy

Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowanie. Odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą.
2. Na rozgrzanej, głębokiej patelni przysmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę
i dodajemy szpinak. Dusimy chwile pod przykryciem.
3. Dodajemy twaróg i przyprawiamy do smaku.
4. Śmietanę łączymy z wodą i mąką. Zalewamy zawartość patelni.
5. Dodajemy makaron i delikatnie łączymy z sosem.
6. Posypujemy startym serem i odstawiamy z ognia,
 do momentu roztopienia.
7.Posypujemy świeżym szpinakiem.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz