Mięso z indyka jest chudym, zdrowym i delikatnym mięsem. Często w przygotowaniu jednak staje się suche, lub tłuste przez smażenie. Warto przygotować te pyszne mięso w inny, zdrowy sposób. Do przygotowanie nie użyjemy oleju, a wszystkie składniki będą naturalne.
- Mięso z indyka
- Przyprawa do drobiu Look Food
- Młody Jęczmień
Mięso z indyka myjemy i suszymy. Robimy tak z każdym mięsem przed jego przygotowaniem. Do przyprawienia używamy naturalnej w 100% przyprawy do drobiu od look food. Możecie również użyć innej przyprawy. Następnie indyka obtaczamy w młodym jęczmieniu. Ten nietypowy dodatek doda naszej potrawie niesamowitego aromatu, ciekawego koloru, ale co najważniejsze – walory zdrowotne.
Tak przygotowane mięso zawijamy szczelnie w folię i gotujemy w wodzie przez ok. 15-20 minut (w zależności od wielkości mięsa). Dzięki gotowaniu w folii mięso pozostanie soczyste. Nie używamy oleju, ani żadnego innego tłuszczu, dzięki czemu potrawa jest lekka i dietetyczna. Naturalny tłuszcz, który znajduje się w mięsie, doskonale sprawdza się jako nośnik smaku sprawiając, wyjątkowego aromatu. Młody jęczmień, który ma aromat zbliżony do pistacji, ma dużo zdrowotnych walorów, a jego piękny zielony kolor może zachęcić małych niejadków do skosztowania pysznego obiadu.
Doskonale komponuje się z hummusem i makaronem. Smacznego!
Sos nagietkowy – pomysł na orkiszowy makaron
Dodaj komentarz