Pyszna pieczeń idealna na imprezy lub jak kiełbasa na chleb.

pieczeń rzymasa

Mięsa wrzucić do dużej miski.

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć drobno pokrojoną na złoty kolor. Obsmażoną cebulę dodać do mięs. Dodać sos passata, sól, pieprz, bułkę tartą, żółtka. Jeśli lubicie bardziej ostre można dodać chilli w proszku do smaku. Dokładnie wszystko wymieszać.

pieczeń z mielonego mięsa

Na stolnicy rozłożyć folię spożywczą, na folii rozłożyć plastry boczku wędzonego. Na środku rozłożyć połowę mięsa. Położyć wzdłuż rolady  gotowane jajka na twardo, oczywiście obrane z łupinek. Na górę położyć pozostałe mięso. Zawinąć mięso w boczek, formując roladę. Pomóc sobie folią, zawinąć jak cukierek i wstawić do lodówki na dwie godziny.

Po dwóch godzinach odwinąć z foli i włożyć roladę do keksówki.

Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 45 minut, następnie przykryć i piec następne 20 minut.

Zostawić w keksówce do całkowitego ostudzenia pieczeni. Następnie wyjąć i pokroić w plastry. Podawać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. Również super jako ” kiełbasa” na chlebek.

Smacznego.