krem_toffi

 

 

Pokazywałam na blogu kilka kremów do ciast i tortów, m.in:. krem czekoladowy, krem jogurtowy, krem budyniowy, dziś krem toffi – jeden z najpyszniejszych i najprostszych do przygotowania.

Krem toffi można wykorzystać do przełożenia tortów, biszkoptów, wafli, do zwieńczenia muffin, babeczek, serników, murzynków itd.

Do przygotowania kremu toffi potrzebujemy jedynie dwóch składników.

 

 

 

PRZEPIS NA KREM TOFFI

Składniki na krem toffi:

1 puszka masy toffi

200g masła

 

Jak zrobić krem toffi:

Miękkie masło ucierać mikserem na puch.

Zmniejszyć obroty miksera, dodawać po łyżce masy toffi az do jej wykończenia.

Kremem przełożyć ciasto, przechowywać w lodówce.

 

 

 krem_toffi

 

 

 

 

 

 

 

Krem budyniowy do tortów i ciast  Krem budyniowy do tortów i ciast

 

 

krem do tortów  Krem do tortu czekoladowo budyniowy

 

 

Krem czekoladowy do tortów   czekoladowy do tortów

 

Krem do tortu jogurtowy  Krem do tortu jogurtowy

 

polewa czekoladowa do ciast  Jak zrobić polewę czekoladową do ciast –  5 sposobów

 

syrop imbirowy  Syrop imbirowy – przepis

 

Domowy ekstrakt waniliowy – przepis   Domowy ekstrakt waniliowy – przepis

 

przyprawa do piernika  Przyprawa do pierników

 

Jak suszyć owoce i warzywa bez wysiłku  Suszone owoce / warzywa

 

biały lukier  Biały lukier