Dziś zapraszam Was na przepis na zdrową sałatkę z kukurydzą, ogórkiem, pomidorkami i zielonym miksem (jarmuż, szpinak i marchewka). Uwielbiam serwować takie sałatki w ramach śniadania lub kolacji. Do tego ulubione chrupkie pieczywo – u mnie BIOChlebek Ekoorkiszki Siemię Lniane + Sezam I nic tylko jeść. Zdrowo i smacznie 🙂 Miłego dnia moi drodzy 🙂
Składniki:
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 2 pełne łyżki pokrojonego drobnego szczypiorku
- 4-5 małych pomidorków
- około 2 cm zielonego ogórka
- 2 garście mieszanki jarmużu, szpinaku i marchewki
- olej lniany do polania sałatki (u mnie Woj-len)
- sól himalajska i świeżo zmielony pieprz do smaku
- propozycja podania – BIOChlebek Ekoorkiszki Siemię Lniane + Sezam
Przygotowanie:
Pomidorki kroimy wzdłuż, a następnie jeszcze na pół, przekładamy do miski. Dodajemy kukurydzę, posiekany szczypiorek i pokrojony w półplasterki zielony ogórek, polewamy całość cienkim strumieniem oleju lnianego. A następnie doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Na koniec dodajemy 2 garście mieszanki jarmużu, szpinaku i marchewki, znów mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy / dolewamy oleju lnianego. Podajemy.
Smacznego
Prosto i pysznie:)
Oj tak 🙂 W prostocie czasem tkwi siła 😀
Uwielbiam takie sałatki!
I ja również 😉