Gulasz wieprzowy z cukinią

Składniki:

ok. 70 dkg szynki wieprzowej

1 średnia cukinia, u mnie 1/3 dużej

1 duża cebula

2 łyżki koncentratu pomidorowego

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

1 łyżeczka ziół Małgosi

1 łyżeczka obsypki Maspolanki

1 łyżeczka czubrycy czerwonej

Przygotowanie:

Szynkę pokroić w kostkę i wymieszać z mieszankami przypraw.

gulasz-z-cukinia-plenus

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać szynkę obsmażyć i zalać wrzątkiem. Dusić pod przykryciem około 30-40 minut. Cukinię wydrążyć, obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, gotować do miękkości mięsa. Dodać koncentrat i doprawić do smaku. Podawać z kaszą. Smacznego 🙂

gulasz-z-cukinia

Dodaj komentarz