Pożywna, smaczna i kolorowa zupa dla amatorów wszelkich rodzajów fasoli. Doprawiona czosnkiem wspaniale rozgrzewa i uodparnia.
Składniki
1 puszka mix fasoli z cieciorką firmy Bonduelle
1 puszka fasoli gotowanej na parze firmy Bonduelle
1 marchewka
1/2 pietruszki
kawałek selera
4-5 ziemniaków
1 czerwona papryka
koncentrat pomidorowy
1 ząbek czosnku
1,5 l bulionu warzywnego
sól
pieprz
natka pietruszki
kurkuma
curry
1 łyżka mąki
1. Bulion podgrzewamy. Dodajemy obrane i pokrojone warzywa, oprócz ziemniaków.
2. Te dorzucamy dopiero po 15 minutach.
3. Dokładamy przeciśnięty czosnek, koncentrat pomidorowy, curry i kurkumę.
4. Kiedy ziemniaki będą miękkie, wrzucamy opłukaną fasolę i mix z cieciorką.
5. Zupę doprawiamy solą oraz pieprzem i zagęszczamy mąką wymieszaną w 1/5 szklanki wody.
6. Podajemy z poszatkowaną, świeżą natką pietruszki.
Smacznego życzy
Rozgrzewająca zupa na zimowe dni 🙂
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie