Dip pomarańczowo-musztardowy

Dip pomarańczowo-musztardowy najlepszy do ryby.

027 Dip pomarańczowo-musztardowy KuchniaWeDwoje.pl

  Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 2 porcje

Składniki:

250 ml mleka (1 szklanka)
1 łyżki mąki pszennej
skórka z ¼ pomarańczy
sok z 1/6 pomarańczy
1 ½ łyżki musztardy
1 łyżki posiekanej natki pietruszki
szczypta pieprzu i soli

Przygotowanie:

Dobrze wymieszać mleko z mąką, doprawić pieprzem i solą. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki.

Pomarańcze dokładnie umyć i zetrzeć skórkę na tarce z drobnymi oczkami, a natkę pietruszki posiekać.
Wymieszać ze sobą wszystkie składniki.

Dip najlepiej smakuję z rybą.

Poniżej znajdziesz link do dania z użyciem dipu.

LINK:
http://kuchniawedwoje.pl/nuggetsy-rybne-z-dipem-pomaranczowo-musztardowy/ 

Krok po kroku:

1.Wymieszać mąkę z mlekiem i doprawić

1.Wymieszać mąkę z mlekiem i doprawić

2. Gdy sos się zagituje dodać skórkę i sok z pomarańczy, musztardę i posiekaną natkę

2. Gdy sos się zagotuje dodać skórkę i sok z pomarańczy, musztardę i posiekaną natkę

Pobierz wersję do druku:

027 Dip pomarańczowo-musztardowy KuchniaWeDwoje.pl 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *