Flaki

Składniki:

1/2 kg pręgi wołowej
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
2 liście laurowe
2 ziela angielskie
1 łyżka przyprawy do flaków
1 łyżka majeranku
1/2 łyżeczki ostrej papryki
jarzynka
sól, pieprz
1 słoik flaków po zamojsku Pamapol

Przygotowanie:

Pręgę pokroić w plastry, zalać wodą, tak aby ją przykryła. Zagotować, zebrać szumowiny i dodać warzywa, ziela i liście laurowe. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Wyjąc mięso i warzywa, wlać flaki. Mięsko i jarzyny pokroić w kostkę. Wszystko dodać do flaków. Doprawić. Zagotować. Smacznego 🙂

Flaki Pamapol to idealny pomysł, żeby cieszyć się tym daniem bez zbytniego kłopotu, a na uwagę zasługują dzięki swojemu składowi, który nie straszy sztucznymi dodatkami, a zachęca naturalnymi składnikami. Polecam 🙂

flaki-pamapol

Jedna uwaga do wpisu “Flaki

Dodaj komentarz