poniedziałek, 9 stycznia 2017

Łatwy deser z bitą śmietaną i owocami

W poniedziałkowe przedpołudnie mam dla Was przepis na łatwy deser z bitą śmietaną i owocami. To dokonała propozycja na imprezę karnawałową. Deser zachwyci wszystkich zaproszonych gości. 



SKŁADNIKI:
2 zielone grejpfruty,
250ml śmietany 18%
1 łyżka cukru pudru,
10 sztuk herbatników,
½ granatu,
4 łyżki kulek pomarańczy w zalewie ZENTIS.

PRZYGOTOWANIE:
1. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z cukrem pudrem. Herbatniki kruszę. Granat obieram, usuwam błonki. Kuleczki pomarańczowe odsączam z zalewy.
2. Z grejpfrutów ostrym nożykiem odcinam wierzchołki, robiąc zygzak. Usuwam miąższ.
3. Na dno cytrusowych miseczek wsypuję pokruszone herbatniki. Następnie nakładam porcję ziaren granatu oraz kuleczek pomarańczowych. Na owoce wykładam bitą śmietanę. Wierzch deseru dekoruję pozostałymi owocami  oraz herbatnikami.



Zachęcam do zakupu produktów ZENTIS. W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów.


1 komentarz:

  1. Te kuleczki wyglądają rewelacyjnie, ich kolor od razu przykuwa uwagę. A deser pyszności !

    OdpowiedzUsuń