Żurawinowe cannelloni

Składniki

ok. 30-40 dkg fileta z kurczaka

8-10 rurek cannelloni

3-4 łyżki żurawiny Fanex

20 dkg sera żółtego

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

Makaron wrzucić na kilka minut do osolonego wrzątku, aż lekko zmięknie. Fileta pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce, połowę wymieszać z mięsem i 2 łyżkami żurawiny. Doprawić do smaku. Makaronowe rurki nadziać mięsem i układać w natłuszczanym naczyniu do zapiekania. Posypać resztą startego sera i przyprawami. Zapiekać 30 minut, pod przykryciem, w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (termoobieg). Przed podaniem udekorować resztą żurawiny i listkami oregano. Smacznego 🙂

zurawinowe-cannelloni

7 uwag do wpisu “Żurawinowe cannelloni

Dodaj komentarz