Składniki
ok. 30-40 dkg fileta z kurczaka
8-10 rurek cannelloni
3-4 łyżki żurawiny Fanex
20 dkg sera żółtego
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Makaron wrzucić na kilka minut do osolonego wrzątku, aż lekko zmięknie. Fileta pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce, połowę wymieszać z mięsem i 2 łyżkami żurawiny. Doprawić do smaku. Makaronowe rurki nadziać mięsem i układać w natłuszczanym naczyniu do zapiekania. Posypać resztą startego sera i przyprawami. Zapiekać 30 minut, pod przykryciem, w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (termoobieg). Przed podaniem udekorować resztą żurawiny i listkami oregano. Smacznego 🙂
wyglądają bardzo apetycznie, muszę kiedyś zrobić cannelloni 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
ale pychota:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Ciekawy przepis 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Kreatywny 😉
PolubieniePolubienie