Boczniaki w sosie śmietanowym
Boczniaki mają bardzo delikatny smak i aromat i dzięki temu są niepowtarzalne. Można z nich wyczarować bardzo oryginalne i smakowite potrawy. U mnie prosty sposób na boczniaki w połączeniu ze śmietaną. Prosty ale za to pyszny sos boczniakowy.
Składniki:
- 500 g boczniaków
- śmietana 18%
- 1 duży por
- 1 duża cebula
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- Boczniaki, cebulę i por drobno pokroić.
- Podsmażyć na patelni kilka minut.
- Podlać wodą i dusić kilkanaście minut pod przykryciem.
- Doprawić solą i pieprzem.
- Dolać kilka łyżek śmietany (według uznania).
- Posypać posiekaną natką pietruszki.
- Podawać z ryżem lub chlebem.
0 komentarze