września 26, 2014

Dietetyczny deser - zapiekane śliwki pod kruszonką!














Sezon na śliwki trwa w najlepsze, postanowiłam to wykorzystać i zrobiłam obłędny deser idealny dla tych, którzy dbają o linię. Deser przygotowuje się błyskawicznie a smakuje wybornie.

Zatem zapraszam!






SKŁADNIKI:

- śliwki (ja użyłam śliwki dąbrowieckiej)
- 2 łyżki miodu eukaliptusowego
- 20 posiekanych migdałów
- 3 łyżki otrębów z suszonymi śliwkami
- 3 łyżki płatków pszennych błyskawicznych
- odrobina masła maksymalnie 1 płaska łyżeczka na całą formę
- kardamon


Naczynie wysmaruj tłuszczem i ułóż śliwki, polej miodem, posyp kardamonem i mieszanką płatków, otrębów i migdałów. Zapiekaj 20 minut w nagrzanym piecu.

Smacznego!

Buziak!
;-)




3 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI