Filet z kurczaka z ananasem i fasolką

Kurczak to nudny pomysł na obiad? Spróbujcie zrobić go w egzotycznej wersji z ananasem i zieloną fasolką szparagową.

  • Fasolka szparagowa
  • Ananas
  • Filet z kurczaka
  • Miód
  • Orientalna przyprawa do mięs
  • Masło
  • Cukier
  • Sól
  • Pieprz

Fasolka zielona jest zdrowsza niż żółta. Wymaga jednak dłuższego gotowania. Pokrojoną na równej długości kawałki fasolkę gotujemy w osłodzonej i lekko osolonej wodzie do miękkości.

W tym czasie doprawiamy filet przyprawą orientalną. Jeśli takiej nie mamy, możemy użyć tego, co znajduje się akurat w naszej kuchni: curry, kurkumę, paprykę, kumin – dowolność. Ananasa karmelizujemy na patelni z miodem i masłem. Układamy na przygotowanej fasolce. Kurczaka smażymy i podajemy na wierzchu naszej potrawy. Prosty, smaczny i zdrowy obiad gotowy!

Dodaj komentarz

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑