Sałatka warzywna to bardzo tradycyjne danie. Gości niemal przy każdej okazji. Lubią ją dorośli i dzieci. Można ją serwować w porze obiadowej do kurczaka czy kotletów. Świetnie nadaje się na przyjęcia lub kolację. Jest więc bardzo uniwersalna. Po raz enty robiłam czystki w lodówce i wyszła sałatka w troche innej wersji. Może Wam też przypadnie do gustu 🙂 Serwowałam ją ostatnio z pieczonym łososiem i jak dla mnie był to zgrany duet.
SKŁADNIKI :
- ziemniaki – 4 sztuki
- marchewki – 2 sztuki
- por – połówka
- kukurydza – 1 mała puszka
- zielona pietruszka – pół natki
- sól, pieprz
- majonez – 1 czubata łyżka
PRZYGOTOWANIE :
Ziemniaki i marchewkę obrać i gotować razem w posolonej wodzie do miękkości. Por umyć i pokroić, przełożyć do miski. Dodać posiekoaną pietruszkę oraz kukurydzę. Następnie dać majonez i przyprawy. Gdy marchew i ziemniaki przestygną, należy je pokroić w kostkę,dodać do reszty ekipy i całość ponownie wymieszać.
Pyszna wersja sałatki warzywnej! U mnie co roku babcia robi i bardzo lubię. Z łososiem faktycznie musiało być pysznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Od babci zawsze smakuje najlepiej 🙂
PolubieniePolubienie
wspaniały przepis i bardzo latwy
PolubieniePolubienie
wspaniały przepis, bardzo latwy i super szybki
PolubieniePolubione przez 1 osoba
bardzo szybka sałatka korzystałam z przepisu bardzo polecam.
PolubieniePolubienie
Dziękuję 🙂 Cieszę się, że smakowało!
PolubieniePolubienie
jestem na TAK – taka wersja też by mi smakowała ❤
PolubieniePolubienie
To się bardzo cieszę! 🙂
PolubieniePolubienie