INNA WERSJA SAŁATKI WARZYWNEJ

Sałatka warzywna to bardzo tradycyjne danie. Gości niemal przy każdej okazji. Lubią ją dorośli i dzieci. Można ją serwować w porze obiadowej do kurczaka czy kotletów. Świetnie nadaje się na przyjęcia lub kolację. Jest więc bardzo uniwersalna. Po raz enty robiłam czystki w lodówce i wyszła sałatka w troche innej wersji. Może Wam też przypadnie do gustu 🙂 Serwowałam ją ostatnio z pieczonym łososiem i jak dla mnie był to zgrany duet.

salatka-z-ziemniakow


SKŁADNIKI :

  • ziemniaki – 4 sztuki
  • marchewki – 2 sztuki
  • por – połówka
  • kukurydza – 1 mała puszka
  • zielona pietruszka – pół natki
  • sól, pieprz
  • majonez – 1 czubata łyżka

PRZYGOTOWANIE :

Ziemniaki i marchewkę obrać i gotować razem w posolonej wodzie do miękkości. Por umyć i pokroić, przełożyć do miski. Dodać posiekoaną pietruszkę oraz kukurydzę. Następnie dać majonez i przyprawy. Gdy marchew i ziemniaki przestygną, należy je pokroić w kostkę,dodać do reszty ekipy i całość ponownie wymieszać.

8 comments

Dodaj komentarz