Makaron z kurczakiem i migdałami

 

Danie jest lekkie, delikatne i chrupiące, niebo w gębie 🙂

200 g ulubionego makaronu

1 pojedynczy filet z kurczaka

1/2 brokułu

50 g płatków migdałowych

1 mały jogurt naturalny (200 ml)

sól, pieprz

zioła prowansalskie

pieprz kajeński

 

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo, odcedzić i pokroić w plastry.

Filet pokroić, obsypać przyprawami, dodać 2 łyżki oleju, wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki. Migdały uprażyć na suchej patelni. Odsypać na talerz. Kurczaka usmażyć (olej z marynaty wystarczy). Dodać migdały (trochę zostawić do posypania) i pokrojonego brokuła. Podsmażyć razem 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Zdjąć z ognia, wlać jogurt i dokładnie wymieszać. Na talerz wyłożyć makaron i sos, całość posypać płatkami migdałów. Smacznego 🙂

DSCN3286

3 uwagi do wpisu “Makaron z kurczakiem i migdałami

Dodaj komentarz