Danie jest lekkie, delikatne i chrupiące, niebo w gębie 🙂
200 g ulubionego makaronu
1 pojedynczy filet z kurczaka
1/2 brokułu
50 g płatków migdałowych
1 mały jogurt naturalny (200 ml)
sól, pieprz
zioła prowansalskie
pieprz kajeński
Sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo, odcedzić i pokroić w plastry.
Filet pokroić, obsypać przyprawami, dodać 2 łyżki oleju, wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki. Migdały uprażyć na suchej patelni. Odsypać na talerz. Kurczaka usmażyć (olej z marynaty wystarczy). Dodać migdały (trochę zostawić do posypania) i pokrojonego brokuła. Podsmażyć razem 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia, wlać jogurt i dokładnie wymieszać. Na talerz wyłożyć makaron i sos, całość posypać płatkami migdałów. Smacznego 🙂
Gratuluję publikacji 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję:)
PolubieniePolubienie