Szybkie ciastka migdalowe czyli poWeekendowe Lakocie odc.141

Pyszne, wilgotne i ciężkie ale malutkie ciasteczka. 
Idealnie sprawdza się jako awaryjny łakoć świąteczny. 
Znaleziony u Ani :)


Szybkie ciastka migdalowe

100 g mąki migdałowej (mielone migdały)
1 jajko
2 łyżki cukru trzcinowego
2 krople aromatu migdałowego
ok. 75 g migdałów w płatkach

Wszystkie składniki z wyjątkiem płatków migdałowych mieszamy w misce.
Do miseczki wsypujemy pokruszone płatki migdałowe.
Łyżeczką nabieramy porcję ciasta i obtaczamy płatkami. Dłońmi formujemy kuleczki.
Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w piecu nagrzanym do 170 st. C. ok 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia.

Komentarze

  1. Szybkie i proste ciastka czyli takie jak lubię :) Wyglądają przepysznie, z chęcią pokusiłabym się o kilka^^

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo mi miło, że spodobał Ci się mój przepis. Ciasteczka wyglądają świetnie. Smacznego����

    OdpowiedzUsuń
  3. i jakie szybkie do przygotowania:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne ciacha. Muszą obłędnie pachnieć podczas pieczenia. :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty