piątek, 2 grudnia 2016

Sałatka z awokado, jaja i trybuli

Uwielbiam kremowe awokado, uwielbiam guacamole, a dziś zapraszam na sałatkę z awokado.
Sałatka w stylu meksykańskim, aromatyczna i przepyszna, polecam na jesienne długie wieczory.
Moja sałatka jest prosta w wykonaniu i szybko znika, polecam.
Sałatka z awokado, jaja i trybuli.


Składniki:
  • garść trybuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 szalotki
  • 2 średnie pomidory
  • 3/4 czerwonej papryki ramiro
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 1 awokado zielone
  • 1 awokado brunatne hass
  • sól niebieska Sierra Nevada
  • świeżo mielony pieprz
  • sok z 1 limonki
  • 3 łyżki oliwy

Przygotowanie dania:
  • Awokado przekroiłam wzdłuż, wyjęłam pestki, wyjęłam łyżeczką miąższ i pokroiłam go w kosteczkę, skropiłam sokiem z limonki.
  • Nie wyrzucajcie pestki, jest znakomita na wszelkie dolegliwości, więcej Pestka z awokado - dlaczego ją jeść i po co?
  • Drobno posiekałam paprykę, cebulę, pomidory wraz ze skórką, czosnek, dodałam do awokado, wymieszałam.
  • Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam w kosteczkę.
  • Dodałam sól do smaku, ja miałam całkiem zdrową sól niebieską Sierra Nevada ale dodajcie jaką macie.
  • Na koniec dodałam oliwę oraz posiekaną trybulę i wymieszałam.

Smacznego.
Przepis kuchni meksykańskiej, autorski.
"Podróże małe i duże"
Rozlewisko rzeki Warty

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger