Chłodnik z melona

alt
Składniki na 4 porcje:
? 2 melony Galia
? 2 pomarańcze
? sok z 1 cytryny
? 4 plastry szynki parmeńskiej
Wykonanie:
? Melony przekroić na pół, wydrążyć nasiona, wyciąć 12 kuleczek z miąższu.
? Pozostały miąższ wydrążyć, tak aby nie uszkodzić skóry – połówki melona posłużą jako miseczki.
? Miąższ zmiksować z pokrojoną pomarańczą i sokiem z cytryny.
? Jeśli melon był schłodzony można podawać chłodnik od razu, w przeciwnym razie schłodzić.
? Udekorować różyczką z szynki, kulkami z melona i listkiem mięty
Chłodnik z melona zdobył wyróznienie na portalu Polska Gotuje i był zdjęciem dnia.
alt

Udostępnij

Post Author: Gosia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Potwierdź, że nie jesteś automatem: