Wiśnie w żelu

alt
Składniki:
? 1 kg wiśni wydrylowanych
? 1 szklanka cukru
? 5 łyżek mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
? Wiśnie zasypać cukrem, dodać 2 szklanki wody i zagotować.
? Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w 1/3 szklanki wody.
? Dolać do rozpuszczonej mąki soku wiśniowego, wymieszać i połączyć z gorącymi wiśniami.
? Zagotować i gorące wiśnie włożyć do wyparzonych słoików. Dokładnie zakręcić i odwrócić do góry dnem.
? Nie ma potrzeby pasteryzować.
? Używam do deserów i ciast, również są doskonałe na śniadanko do bułeczki.{jcomments on}
alt

Udostępnij

Post Author: Gosia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Potwierdź, że nie jesteś automatem: