Składniki:
? 300 g cieciorki
? 1 duża cebula
? 1 papryka żółta
? 1 papryka czerwona
? 1 puszka pomidorów krojonych
? 3 ząbki
? 1 papryczka chilli
? natka pietruszki
? 1 szklanka wywaru warzywnego
? sól, pieprz
? 5 łyżek oliwy
? 1 brokuł lub opakowanie mrożonych brokułów
Wykonanie:
? Cieciorkę namoczyć na noc i ugotować do miękkości – ok. 1 godzinę.
? Na oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać pokrojony czosnek, papryczkę chilli w kostkę i papryki kolorowe w paski.
? Wrzucić cieciorkę.
? Dodać pomidory, wywar warzywny i gotować ok. 20-30 minut. Doprawić do smaku, wymieszać z natką pietruszki.
? Brokuła ugotować w wodzie z solą i cukrem.
? Podawać gulasz z różyczkami brokuła.
Danie pochodzi z warsztatów Polska Gotuje – Dania Fit{jcomments on}