Błyskawiczna szarlotka z kaszą jaglaną

Błyskawiczna  szarlotka z kaszą jaglaną tocokocham.com
Ta szarlotka to bardzo zdrowy, bezglutenowy deser na bazie kaszy jaglanej, której nie trzeba gotować. Do właściwości zdrowotnych kaszy jaglanej nikogo nie trzeba przekonywać. Przede wszystkim nie uczula, dzięki czemu alergicy mogą sięgać po nią każdego dnia zarówno w wersji na słono, jak i na słodko. Nie zawiera glutenu i nie zakwasza organizmu, a wręcz przeciwnie – jest zasadotwórcza, co oznacza, że wspomaga trawienie i wyrównuje nadmiar kwasu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, wstawić do piekarnika i gotowe. Przepis zmodyfikowany z internetu.
Składniki:
? 1 szklanka kaszy jaglanej – 200 g
? 4 jabłka
? 2 jajka
? 3 łyżki cukru, ja użyłam trzcinowego
? 1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie:
? Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem, przemieszać i odcedzić.
? Jabłka obrać ze skóry i zetrzeć na tarce.
? Wymieszać kaszę, jabłka, jajka, cukier i cynamon.
? Włożyć do zimnego piekarnika nastawionego na 200 st.C i piec przez 40 minut.

? Kroić po wystygnięciu.{jcomments on}
Błyskawiczna  szarlotka z kaszą jaglaną tocokocham.comBłyskawiczna  szarlotka z kaszą jaglaną tocokocham.com

Udostępnij

Post Author: Gosia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Potwierdź, że nie jesteś automatem: