Gulasz mięsny kapuściany

Gulasz mięsny kapuściany tocokocham.com
No i mamy jesień, a więc w kuchni pojawiają się bardziej treściwe dania. Dzisiaj proponuję gulasz z mięsa indyka z warzywami i kapustą kiszoną. Sycący, kwaskowy i bardzo smaczny!
Składniki:
? 300 g mięsa z udźca indyka
? 1 szklanka kapusty kiszonej
? sól, pieprz, sos sojowy do smaku
? mrożona mieszanka warzywna wiosenna
? 1 cebula
? pęczek natki pietruszki
? 3 łyżki gotowego sosu słodko-kwaśnego
? 1/2 szklanki śmietanki do zup
? 4 łyżki oliwy
Wykonanie:
? Rozgrzać oliwę i zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć.
? Dodać 1 szklankę wody, sól, pieprz do smaku.
? Kapustę kiszoną dodać do mięsa i dusić razem ok. 30 minut.
? Pod koniec dodać mrożone warzywa i poddusić 10 minut.
? Doprawić sosem sojowym i słodko-kwaśnym.
? Dodać smietankę i posiekaną natkę pietruszki.
Gulasz mięsny kapuściany tocokocham.com

Udostępnij

Post Author: Gosia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Potwierdź, że nie jesteś automatem: