SKŁADNIKI :
- 150 g makaronu pełnoziarnistego
- 150 g świeżego łososia
- garść pokrojonego jarmużu
- 1/2 część papryki czerwonej
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżka suszonej żurawiny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- orzechy nerkowca
- pestki dyni
- Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przekładamy do miski.
- Na patelni na oleju podpiekamy pokrojonego w kostkę łososia. Dodajemy jarmuż i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dolewamy odrobinę wody i dusimy aż łosoś będzie miękki. Wsypujemy żurawinę, orzechy, pokrojoną paprykę i pestki dyni, jeszcze chwilkę dusimy i gotowe. Na talerz nakładamy porcję makaronu, na to rybę z jarmużem. Polewamy powstałym sosem, dekorujemy pestkami dyni i orzechami.
- Smacznego.
Fajnie się prezentuje, takie kolorowe dania zawsze zachęcają do ich zjedzenia :-
OdpowiedzUsuńDziękuje i pozdrawiam :)
Usuń