10 lis 2016

DANIE JEDNOGARNKOWE-KUSKUS Z MIĘSEM Z INDYKA I SZPINAKIEM


SKŁADNIKI:
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 100 g kaszy kusku
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 100 g szpinaku
  • 10 dag tartego sera żółtego
  • Przyprawy:sól i pieprz, czosnek granulowany, suszona natka pietruszki, papryka czerwona
PRZYGOTOWANIA:
 Na rozgrzaną patelnię wkładam mięso mielone z indyka. Dodaję sól i pieprz i smażę na rumiano. Międzyczasie robię kaszę kuskus tak jak na opakowaniu.

Do mięsa dodaję szpinak, mieszam. Dodaję przyprawy i czosnek. Następnie dodaję kaszę kuskus.

Wszystko dokładnie mieszam i nadal smażę ok 2 min co jakiś czas mieszając.

Na koniec dodaję przecier pomidorowy, mieszam i znów duszę jeszcze ok 2 min.

Wkładam do miseczek i posypuję tartym serem

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF