poniedziałek, 7 września 2015

Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami

Bardzo dobre danie, które można zrobić naprawdę szybko. Wystarczy chwila i kilka składników i danie gotowe. Bardzo dobre połączenie smaków sprawi, że danie będzie pyszne i zasmakuje każdemu. Polecam gorąco wypróbować. 
                          TRUDNOŚĆ: łatwe   CZAS: 1-30 min  ILOŚĆ: 2


 Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami

  • 1/2 cebulki
  • 1/2 pomidora
  • 1/2 słoiczka kiełbasy krakowskiej w słoiku Spichlerz Rusiecki
  • kilka sztuk fasolki szparagowej
  • 1 opakowanie makaronu chińskiego (np. rosół)
  • 2-3 łyżeczki papryki marynowanej
  • pieprz do smaku
  • pęczek szczypiorku
 Na patelni rozgrzać olej, następnie dodać do niej poszatkowaną cebulkę, podsmażyć. Później dodawać pokrojone: pomidora, paprykę i przeciętą na pół fasolkę szparagową. Na koniec dodać lekko pokrojoną kiełbasę krakowską. Całość chwilę podsmażać.

Między czasie przygotować makaron chiński jak podano na opakowaniu, jednak w połowie podanej ilości wody. Kiedy rozmięknie dodać na patelnię. Całość wymieszać dokładnie.

Chwilę podsmażyć i przełożyć do miseczek. Na koniec posypać poszatkowanym szczypiorkiem. 
 


 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz