Bardzo dobre danie, które można zrobić naprawdę szybko. Wystarczy chwila i kilka składników i danie gotowe. Bardzo dobre połączenie smaków sprawi, że danie będzie pyszne i zasmakuje każdemu. Polecam gorąco wypróbować.
TRUDNOŚĆ: łatwe CZAS: 1-30 min ILOŚĆ: 2
Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami
- 1/2 cebulki
- 1/2 pomidora
- 1/2 słoiczka kiełbasy krakowskiej w słoiku Spichlerz Rusiecki
- kilka sztuk fasolki szparagowej
- 1 opakowanie makaronu chińskiego (np. rosół)
- 2-3 łyżeczki papryki marynowanej
- pieprz do smaku
- pęczek szczypiorku
Na patelni rozgrzać olej, następnie dodać do niej poszatkowaną cebulkę,
podsmażyć. Później dodawać pokrojone: pomidora, paprykę i przeciętą na
pół fasolkę szparagową. Na koniec dodać lekko pokrojoną kiełbasę
krakowską. Całość chwilę podsmażać.
Między czasie przygotować makaron chiński jak podano na opakowaniu, jednak w połowie podanej ilości wody. Kiedy rozmięknie dodać na patelnię. Całość wymieszać dokładnie.
Chwilę podsmażyć i przełożyć do miseczek. Na koniec posypać poszatkowanym szczypiorkiem.
Między czasie przygotować makaron chiński jak podano na opakowaniu, jednak w połowie podanej ilości wody. Kiedy rozmięknie dodać na patelnię. Całość wymieszać dokładnie.
Chwilę podsmażyć i przełożyć do miseczek. Na koniec posypać poszatkowanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz