niedziela, 18 października 2015

Leczo warzywne z dynią

Obiecałam niedawno na facebooku przepis, więc się z obietnicy wywiązuję :D Pyszne leczo, które z powodzeniem może stać na stole nie jednej rodzinnej imprezy. Zwłaszcza w tym okresie, kiedy na dynię jest sezon. Spróbujcie. Nie dużo pracy a warto :D
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE:

Leczo warzywne z dynią

  • 20 dag pieczarek
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 1 pora
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1/2 cukinii
  • 1/2 dyni
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 cebuli
  • sól, pieprz, kucharek

Na patelni podsmażyć drobno pokrojone pieczarki. Na osobnej patelni zrumienić poszatkowaną cebulkę, dodać pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka.

Następnie dodać poszatkowaną porę, pokrojonego pomidora, cukinię, dynię, a na koniec pieczarki i poszatkowaną natkę pietruszki i całość smażyć ok. 10 minut.

Po tym czasie zalać wodą. Kiedy woda zacznie się zagotowywać dodać przecier pomidorowy i przyprawy, wymieszać.

Chwilę podsmażyć i podawać ciepłe.  




1 komentarz: