sobota, 21 maja 2016

Szybkie faraonowe parówki

Idealny pomysł dla dzieci. Zwijane parówki w cieście francuskim są przepyszne, u mnie zniknęły naprawdę szybko. Wnuki pokochały to danie i prosiły o dokładkę, a teraz kiedy tylko przyjadą do mnie w odwiedziny pytają o Faraona :D Są szybkie w przygotowaniu i naprawdę bardzo PYSZNE!!!

                            -TRUDNOŚĆ: średnie       -CZAS:       -PORCJE: 4
 
 Jeśli przepis Wam się podoba, komentujcie :D

 Szybkie faraonowe parówki

  • 4-5 parówek cienkich
  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego
  • garść szczypiorku
  • 1 plasterek sera żółtego
  • keczup
  • roztrzepane jajko

Najpierw nacinamy parówkę, z jednej strony na środku do środka parówki wzdłuż, a po bokach po troszku. Tak jak widoczne to jest na zdjęciu. Ciasto francuskie kroimy w niedużej wielkości paseczki. Możemy użyć do tego ozdobnego noża. Parówki owijamy paseczkami ciasta francuskiego. W niektóre miejsca dajemy po małym kawałeczku sera żółtego. Parówki układamy jeden obok drugiego na posmarowanej margaryną brytfannie. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem. Wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut na 180 st. Po tym czasie wyjmujemy. Z keczupu robimy oczy. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz