sobota, 10 września 2016

Kominy z serkiem Almette

Witajcie w sobotę, w słoneczną i piękną... I kto by pomyślał, że mamy wrzesień. A jednak... Jako, że pora śniadania się zbliża pomyślałam, że dziś zaserwuję pyszne śniadanie. Jest sycące, szybkie i proste w przygotowaniu. Warto spróbować. Do przygotowania go użyłam pysznego serka Almette. Warto spróbować użyć różnych smaków serku, dzięki czemu smak kominów będzie inny za każdym razem. 
                                -TRUDNOŚĆ: średnie          -CZAS:       -PORCJE: 12

Kominy z serkiem Almette

CIASTO

  • 1 opakowanie serka Almette śmietankowy
  • 1/2 kostki margaryny
  • szczypta soli
  • 10 dag mąki

DODATKI

  • różnego rodzaju szynki (kilka plastrów)
  • 10 dag pieczarek
  • nieduża ilość papryki marynowanej
  • 2-3 plasterki sera żółtego w plasterkach
  • świeży koperek

CIASTO: Do miski należy wstawić wszystkie składniki i wymieszać dokładnie tak, aby powstało dość wolne ciasto. W miarę potrzeby dodawać mąki. Wyrabiać, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Wstawić ciasto do lodówki na ok. 30 minut. Ciasto rozwałkować, pokroić w mniejsze kawałki na ok. 4cm szerokości i 15 cm długości.

DODATKI: Następnie pokroić pieczarki i usmażyć. Ser żółty pokroić w mniejsze kawałki, koperek poszatkować.

Na kawałki ciasta rozkładać po trochu: szynki, pieczarki, papryki marynowanej, sera żółtego i koperek. Zwijać w ślimaki i kłaść do foremek.

Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu polać keczupem. Smacznego. 
 




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz