Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

28 października 2016

Placki z fajerki, sodziaki, proziaki.


1 kg maki Luksusowej Młynomag
500 ml zsiadłego mleka
1 szkl śmietany 12%
4 łyżki cukru
1 czubata łyżeczka sody
szczypta soli
3 jajka

Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy luźne ciasto.
Wałkujemy lub rozklepujemy na grubość ok pół centymetra, i kroimy na kawałki.
Smażymy na smalcu lub oleju lub na patelni żeliwnej zupełnie bez tłuszczu, na złoty kolor z obu stron pulchne placuszki.
Podajemy z mlekiem i konfiturami.





Młynomag to najlepsze mąki do każdej kuchni i dla każdej kucharki. Od delikatnych ciastek do żytnich ciężkich chlebów. Można z nich zrobić wszystko. Polecam Młynomag


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...