Składniki:
4 bułki do burgerów
0,5 kg mięso mielonego wieprzowo-wołowego
1 jajko
sól
dodatki:
sałata lodowa
2 pomidory
szczypiorek
Przygotowanie:
Mięso wymieszać z jajkiem, łyżeczką soli i 4-5 łyżkami łyżkami pikantnego sosu Fanex. Z mięsa uformować 4 kotlety i usmażyć je na patelni grillowej. Bułki do burgerów przekroić i obsmażyć na patelni grillowej. Spód polać sosem amerykański, na to ułożyć posiekaną sałatę lodową i szczypior oraz plasterki pomidora.
Na warzywa ułożyć kotleta, skropić pikantny sosem, posypać prażoną cebulką i przykryć drugą połową bułki. Podawać z frytkami. Smacznego 🙂
lubię od czasu do czasu:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Raz na sto lat można 🙂
PolubieniePolubienie