Burgery z frytkami

Składniki:

4 bułki do burgerów

0,5 kg mięso mielonego wieprzowo-wołowego

1 jajko

sos pikantny z sambalem Fanex

sól

dodatki:

sałata lodowa

2 pomidory

szczypiorek

sos amerykański Fanex

prażona cebulka Fanex

Przygotowanie:

Mięso wymieszać z jajkiem, łyżeczką soli i 4-5 łyżkami łyżkami pikantnego sosu Fanex. Z mięsa uformować 4 kotlety i usmażyć je na patelni grillowej. Bułki do burgerów przekroić i obsmażyć na patelni grillowej. Spód polać sosem amerykański, na to ułożyć posiekaną sałatę lodową i szczypior oraz plasterki pomidora.

burgery-fanex2

Na warzywa ułożyć kotleta, skropić pikantny sosem, posypać prażoną cebulką i przykryć drugą połową bułki. Podawać z frytkami. Smacznego 🙂

burgery-fanex

3 uwagi do wpisu “Burgery z frytkami

Dodaj komentarz