Składniki:
3/4 szkl kaszy bulgur
20 dkg szynki
1/2 pora
1-2 ogórki kiszone
4 pomidory
po 2-3 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli
3-4 łyżki majonezu Fanex
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kaszę wrzucić do garna na 1 łyżkę oleju, wymieszać i podsmażyć, a następnie zalać 1,5 szklanki wody i posolić. Ugotować na sypko.
Pomidory obrać ze skórki i wydrążyć, pokroić w kostkę razem z szynką, porem i ogórkiem. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z musztardą i majonezem. Doprawić do smaku.
Z chęcią bym spróbowała, bo sądząc po składnikach musi być przepyszna.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Uwielbiam wszystko z kaszą bulgur!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja niedawno odkryłam bulgur i baardzo nam zasmakował 🙂
PolubieniePolubienie