piątek, 7 października 2016

Makaronowe Risotto z Kurkami i Pancettą



                             
                                     

Risotto z makaronem
ViolaPassion



Wspaniałe danie. Proste i szybkie do zrobienia
Z makaronu muszelki ?
Dlaczego nie?
Ten drobny makaron jak dla mnie rewelacja do tej potrawy


Składniki:

1 szklanka makaronu Muszelki
2 łyżki masła
4 łyżki pokrojonej drobno Pancetty
70 g grzybów kurek drobno pokrojonych
garść szczypiorku drobno posiekanego
pieprz i sól morska świeżo mielone
50 ml białego wina
200 ml wody



Sposób:
Roztapiamy masło i podsmażamy Pancettę.
Dodajemy kurki i szczypiorek.
Pieprz , i tylko odrobinę soli ponieważ boczek jest dość słony.
Smażymy około 5 minut mieszając cały czas.
Dodajemy wino i redukujemy dodając surowy  makaron i wodę
Cały czas mieszamy energicznie .
Gdy wino i woda  odparuje a makaron zmięknie danie jest gotowe.
W razie konieczności dodajemy odrobinę wody.
Prawda że łatwe ?
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania