Obowiązkowy z sezonie dyniowym. Pyszny i aromatyczny budyń z nutą białej czekolady z pewnością zasmakuje najmłodszym.
Składniki
500 ml mleka
4 łyżki pure z dyni
50 g białej czekolady
1 cukier waniliowy
2 żółtka
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1. Z podanej ilości mleka odlewany 1/2 szklanki.
2. Dodajemy żółtka i obie mąki. Dokładnie mieszamy składniki.
3. Resztę gotujemy z cukrem waniliowym.
4. Kiedy mleko zacznie wrzeć, dodajemy pure z dyni oraz białą czekoladę.
5. Po ponownym zagotowaniu wlewamy zawartość szklanki.
6. Ciągle mieszamy aż budyń zgęstnieje.
7. Gotowy rozlewamy do pucharków.
Smacznego!
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie