U nas dalej rządzą makarony! Dzisiaj proponuję bezglutenowe spaghetti z komosą z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi. Bardzo aromatyczne, smaczne i syte danie - nie tylko dla bezglutenków ;)
Składniki:
200 g pomidorków koktajlowych
3 łyżki oliwy z oliwek
2 czosnku
½ pęczka natki
pietruszki
½ szklanki białego wytrawnego wina
250 g obranych i oczyszczonych krewetek
Makaron ugotuj al dente – 8 minut. Pomidorki przekrój na połówki. Na patelni
rozgrzej oliwę, wrzuć drobno posiekany czosnek i zeszklij go przez 1 minutę.
Wlej wino, włóż pomidorki i trzymaj na mocnym
ogniu, aż sos częściowo odparuje i zgęstnieje, a pomidorki się pomarszczą. Dodaj
krewetki i podduś 2-3 minuty z pomidorkami.
Dopraw do smaku solą. Dodaj ugotowany makaron i wymieszaj. Przed
podaniem posyp posiekana pietruszką.
Smacznego :)
Z krewetkami to ja poproszę porcyjkę.
OdpowiedzUsuń