Kasza jaglana z orzechami i mlekiem waniliowym - śniadanie idealne dla ucznia - choc nie tylko, bo to jedno z moich ulubionych :)
Zdrowe, odżywcze, syte.
Pełnowartościowy,
prosty i pyszny posiłek. Polecam gorąco!
SKŁADNIKI na 2 porcje:
1/2 szklanki kaszy jaglanej ( używam bezglutenowej Bio - klik)
1 szklanka wody
300 ml mleka roślinnego waniliowego
3 łyżki dowolnych orzechów
Kaszę jaglaną wypłucz. Zalej wodą l i gotuj do momentu, gdy kasza wchłonie całą wodę. Lekko przemieszaj i odstaw.
Mleko delikatnie podgrzej, orzechy posiekaj.
Na talerz wysyp kaszę, zalej mlekiem, dodaj orzechy. Dodaj dowolne owoce sezonowe.
Smacznego :)
jaglanka z mlekiem waniliowym- niebo w gebie!
OdpowiedzUsuń