SKŁADNIKI:
250 g bezglutenowej mieszanki do ciast - u mnie Nutrifree Mix per dolci
70 g mąki kokosowej (użyłam BIO)
1 jajko
1 łyżeczka bezglutenowego proszku dopieczenia
100 g ksylitolu
150 g oleju kokosowego
60 g wiórków kokosowych
migdały bez skórki
Mąki, jajko, proszek do pieczenia, cukier, wiórki kokosowe oraz olej kokosowy umieść w misce i zagniataj gładkie, elastyczne ciasto.
Wstaw na godzinę do lodówki.
Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczaj ręką i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdego ciastka ułóż migdał. Ciastka wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut - do złotego koloru.
Można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku ok. tygodnia.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz