Muffinki z mąki gryczanej - bez glutenu, mleka i jaj. Smaczne i delikatne. Najlepsze z polewą czekoladową.
Bardzo chętnie jedzone przez dzieci.
SKŁADNIKI:
100 g mąki gryczanej Nutrifree
70 g ksylitolu
1 łyżeczka proszku bezglutenowego
2 łyżeczki gorzkiego kakao
3 łyżki oleju rzepakowego
150 g napoju roślinnego (np. napój ryżowy)
bezglutenowe precelki, cukrowe oczka do dekoracji
W jednym naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki, w drugim mokre. Połącz zawartość obu naczyń i wymieszaj łyżką tylko do połączenia składników. Formę do muffinków wyłóż papilotkami
Ciasto wylej do papilotek do ¾ wysokości.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13-15 minut.
Studź na kratce.
Udekoruj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz