15 wrz 2016

LEKKA SAŁATKA Z JAJKIEM

SKŁADNIKI:

1/2 ogórka

5-6 pomidorków koktajlowych

5 rzodkiewek

1 jajko

SOS KOPERKOWY:


2 łyżki suszonego lub świeżego kopru

1 łyżeczka czosnku granulowanego

1/2 łyżeczki pieprzu i sól

3 łyżki wody

2 łyżki oliwy

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

 Jajko gotuję, studzę, obieram ze skorupki, a następnie dzielę na cztery. Połówkę ogórka obieram i kroję w plastry. Pomidorki myję i dzielę na 4 części. Rzodkiewki myję dzielę na 4.

Przygotowuję sosu

Koperek suszony mieszam z pieprzem, solą oraz granulowanym czosnkiem. Dodaję 3 łyżki wody i 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego. Mieszam sos a następnie polewam warzywa. Warzywa wkładam na talerz, a na wierzch układam jajko.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF